Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Административният съд обяви седемдневен срок за решаване на

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Административният съд обяви седемдневен срок за решаване на
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото по жалбата на Ваня Григорова за избора на кмет на София

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Административният съд разгласи седемдневен период за решение на делото за оборване на локалните избори. Съдът се произнесе по въпроса в границите на делото за оспорения резултат на изборите в столицата, които се състояха на 29 октомври 2023 година. 

На днешното съвещание бяха изслушани три движимости лица. Те показаха повторна експертиза по отношение на данните от машинното гласоподаване. Съдебният състав отхвърли разпит на представители на „ Информационно обслужване “ и на „ Сиела Норма “ на предишното съвещание. 

Адвокатът на Ваня Григорова, страна по делото, изиска от съда да почете жалбата и да одобри процеса за избор на кмет на София за незаконосъобразен. Адвокатът Милка Христова добави, че смятат, че това е открито по неоспорим  начин и че са налице доказателства за признаването на избора като нереален.

От Общинската изборна комисия (ОИК) считат, че откритият избирателен резултат е верен и закономерен. От ОИК допълниха, че показаните експертизи са потвърдили, че има неотчетени гласове за Васил Терзиев, само че не и за Ваня Григорова. 

Адвокатът на Васил Терзиев уточни, че не са потвърдени основни промени и добави, че разликата в гласовете е в интерес на Терзиев. 

Съдът задължи заинтригуваните страни да изплатят 5227 лева разходи за показаната експертиза в 10-дневен период.

Инфо: dariknews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР